Konstresa

Här kommer programmet till årets konstresa som går till trakterna kring Helsingborg och Landskrona lördagen den 27 augusti.

08.00 Avreser vi med buss från Hagaskolans parkering, Markaryd.

Resans första stopp är på Dagmar Glemme Art Center, Hasslarp.                                      Gården i Hasslarp var på 90-talet ägd av Hells Angels, blev sedan musikstudio och är nu konsthall. Dagmar Glemme köpte den 2011. Hennes  konst fångar betraktaren med sina kraftfulla färger, de mystiska varelserna och den lekfulla symboliken. Färgerna och formerna får leka fritt och påverkar oss ofta med värme och glädje. Hon arbetar bland annat med målningar i skilda tekniker och skulpturer i glas.

https://i0.wp.com/montelius.biz/wp-content/uploads/stubbe_72.jpg

Här finns även en utställning med Tomas Montelius fotokonst. Tomas bor och verkar i Kvidinge. Han har arbetat som press- och reportagefotograf men även varit teaterfotograf på Helsingborgs Stadsteater.

bild011

Förmiddagsfika på Linneaträdgården,Helsingborg. I den anrika byggnad som tidigare varit trädgårdsmästeri finns förutom restaurang och café också inredningsbutiken Butik Linnea.

https://i1.wp.com/lindskog-lo.se/wp-content/uploads/2016/03/DSCN1762.jpg

Besök i konstsmed Lars-Otto Lindskogs smedja, Hjortshög, Mörarp. Han gjorde sitt gesällprov 1962 efter 4 år på Stenebyskolan i Dalsland. Järnet värms i en koleldad ässja till cirka 1000 grader och formas med hjälp av hammare och städ till såväl bruksföremål som konstverk.  Lars-Ottos dopträd finns till exempel i flera svenska kyrkor.

https://i0.wp.com/pumphuset.nu/wp-content/uploads/2014/06/pumphuset_kvall.jpg

Lunch och besök på Pumphuset, Borstahusen. Pumphuset är ett levande kulturhus. Här finns museum med en fast utställning om det gamla Borstahusen, konsthall och restaurang med utsikt mot havet och de fria vidderna. Konsthallen drivs av Borstahusens Konstförening som är en av Sveriges största ideella konstföreningar. Även konsthallen har en enastående utsikt mot havet och de omgivande kuststräckorna. Det öppna läget ger ett unikt ljus som också är en del av upplevelsen.

Erànthemum pulchéllum, C-print / Sálvia patens

Fotograf Helene Schmitz, Stockholm ställer ut. Hennes fotografier fokuserar ofta på den komplicerade och ibland våldsamma relationen mellan människan och naturen. Hon är dock mest känd för sina extrema närbilder av växter.

Besök hos keramiker Lena Olsson, Landskrona. Funktionen hos Lenas bruksföremål är inte alltid given, en ljusstake kan bli en vas eller en kruka. Hennes skapande bygger på lust som föds i ateljén. Impulserna kommer från olika håll men det är i ateljén de tar form. Vi besöker hennes ateljé och lilla innergårdsträdgård.

Besök hos konstdrejare Bente Brosböl Hansen, Klåveröd, Kågeröd. Konstföremål som av många ses som investeringsobjekt tillverkas tillsammans med bruksföremål av denna flerfaldiga världsmästare i drejning. De stilrena formerna med tilltalande naturfärger och enkla mönster i både blanka och matta ytor är karaktäristiska för hennes keramik.

Eftermiddagsfika på Drottninghögs bageri och konditori, Bjuv

ca 19.00 Ankomst Markaryd.

Kostnad: 500:- per person

(inkluderar bussresa, inträde, lunch, samt för- och eftermiddagsfika).

Anmälan: Mottages mellan 6-21 augusti av

Christin Giselsson  tel 0433 16183, 0730 976183

eller Anncharlott Johansson tel  070 967 66 68

(begränsat antal platser, anmälan är bindande)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s