Konstresa 2018

Nu är programmet klart för årets konstresa.

Lördagen den 25 augusti kl 08.30 avgår bussen mot nordvästra Skåne. Vi börjar med fika på Mat & Möten, Båstad Golfklubb.

IMG_4431

Därefter gör vi dagens första konstnärsbesök hos Jill och Ulf Ekberg på Konstorangeriet, Vejbystrand. Jill är keramiker och Ulf jobbar med måleri, skulptur och fotokonst. Lär mer om Jill och Ulf här.

IMG_4432

Nästa besök gör vi hos Glashytta Christian Svensson, Maglarp. Christian både formger och blåser dekorativa konstverk och bruksföremål. Se när ett konstverk blir till och titta i butiken på det som tidigare skapats. Se fler av Christians verk här.

IMG_4433

Nu börjar vi närma oss lunchtid och beger oss till Restaurang Örestrand, Strandbaden Höganäs. Dagens lunch avnjuter vi med fantastisk utsikt över Öresund.

IMG_4436

Eftermiddagen ägnar vi åt ett besök på Fredriksdals museer och trädgårdar som i år firar 100 år. Här finns nordens största levande tryckerimuseum. Här får vi en guidad visning. Handgjort papper blir till konstverk, böcker sätts både för hand och med maskin, brevpapper trycks, servetter får monogram i guld, gästböcker binds med läderband och mycker mer. Läs mer här

IMG_4434

Eftermiddagsfikat intas på Fredriksdals trädgårdskafé. Därefter blir det tid för egen vandring och utforskning av allt Fredriksdal har att erbjuda. Markerna sköts på historiskt, ekologiskt sätt. Hus i stad och på lansbygd berättar om människor i Sydsverige och om tider som har flytt. Ta dig en närmare titt på Skånes djur och natur. Historia, historier och en glimt av framtiden får du av bara farten. Läs mer här

Efter en dag fylld med intryck beräknar vi vara tillbaka i Markaryd cirka 19.00.

Kostnad 500kr per person (inkluderar bussresa, inträde, lunch, guidning samt för- och eftermiddagsfika.

Anmälan mottages mellan 1-10 augusti av Kerstin Mossheden tel. 070 534 22 04 eller Mona Gustafsson tel. 070 224 61 72 (begränsat antal platser, anmälan är bindande).

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s